Струмска слава избухна срещу главни съдия на двубоя срещу Дунав – Венцислав Митрев. Тимът от Радомир загуби с 1:2 като гост от русенци, след което се озова в зоната на изпадащите само кръг преди края на сезона.

„Събитието, което създава огромен раздор и разисквания в света на футбола, е мачът между Дунав и Струмска слава. Въпросът за съдийското влияние и задкулисни фактори, които могат да повлияят върху резултата на футболната среща, става централна тема. Венцислав Митрев, известен съдия, е обект на внимание във връзка с този мач и се поставя под въпрос неговата независимост и обективност.

Продажният съдия е понятие, което образно се използва за да опише съдийско поведение, базирано на непрофесионални мотиви и интереси. Това включва взимане на решения, които са в подкрепа на определени отбори или влиятелни футболни лица, вместо да се ръководи от правилата и обективните фактори на играта.

В случая с мача между Дунав и Струмска слава, има множество обвинения в продажни съдийски действия, които са подкопали доверието в резултата на мача. Венцислав Митрев е взел решения, които са предпочели единия отбор в ущърб на другия.

За да разберем дали тези обвинения са основателни, трябва да се проведе обективна и задълбочена разследваща процедура. важно да се вземат предвид всички фактори, които могат да са повлияли върху решенията на съдията. Това може да включва преглед на видео записи на мача, анализ на решенията, свързани със спорни ситуации“, написаха от клуба.