Втородивизионният Черноморец 1919 (Бургас) се подсили за пролетния полусезон с двама нови нападатели. Единият е добре познато име на местните фенове – Мариян Тонев, който се завръща в града след периоди в Марица (Пловдив), Крумовград и втория отбор на ЦСКА 1948. Той игра за Черноморец през сезон 2020/21 и в 31 мача вкара 27 гола.

Другият е Алиун Самб Бадара, който се раздели със Септември (София) и пристига в селекцията на треньора Ангел Стойков като свободен агент. И двамата ще се появят утре на първата тренировка на тима. Hай-вероятно ще има още попълнения в Бургас, но за момента от клуба предпочитат да крият техните имена.

Черноморец 1919 (Бургас) започва утре в 11:00 часа зимната си подготовка, а седмица по-късно ще се пренесе в Сливен за двуседмичен лагер. В цялата си подготовка футболистите  на Ангел Стойков ще изиграят общо 8 контроли с отбори от Първа, Втора и Трета лига.

Първата проверка е на 13-и този месец срещу най-слабия тим в Югоизточната Трета лига – Сливен. Последният двубой е пак с отбор от третото ниво – но един от двата най-силни – Спартак (Пловдив).