Воденият от Стойчо Младенов ЕНППИ загуби нещастно с 2:3 гостуването си на най-силния египетски отбор Ал Ахли. Мачът от местното първенство се състоя пред 80 000 зрители. Домакините поведоха още във шестата минута чрез Шериф Абдул Набил, но в 15-тата коравият тим на Младенов изравни. Тогава точен на ЕНППИ беше Абдул Захер. През второто полувреме гостите диктуваха играта и пропиляха три стопроцентови положения. Все пак в 70-тата минута Ислам Авад попари Ал Ахли с красив удар и резултатът стана 1:2.
 
Малко по-късно от ЕНППИ претендираха за дузпа и червен картон за бранител на домакините, но съдията си затвори очите. В 74-тата минута един от най-добрите футболисти на Ал Ахли – Мохамед Наги-Гедо вкара за 2:2. Последваха още две добри ситуации за ЕНППИ, които не завършиха с точен удар.
 
И когато всички очакваха двубоят да завърши наравно, в даденото от съдията продължение Мохамед Баракат донесе победата за Ал Ахли. Топката бе центрирана от 30 метра, вратарят и защитниците на гостуващия състав нелепо се разминаха с нея и за Баракат не беше проблем да я промуши в мрежата.
 
“ЕНППИ изнесе урок по футбол на Ал Ахли, но Господ избра домакините  да победи”, пише местната преса.  
 
Тимът на Стойчо Младенов е на шесто място – на три точки от втория Ал Ахли и на четири от първия Замалек. Лидерът в класирането обаче има два мача повече.