Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Украинският Металург (Донецк) изпрати вчера в ЦСКА официална оферта за закупуването на Жуниор Мораеш. Предложението за придобиването на трансферните и състезателните права на нападателя е на стойност 1,5 млн. евро, което е доста под исканата от ЦСКА сума, пише “Тема Спорт”. Ако "червените" все пак приемат, това означава, че в клубната им каса ще влезе малко над 1 милион от европейската валута, тъй като те ще дължат пари по сделката на мениджърите Джовани Бекали и Лъчезар Танев.
 
Именно последният е този, който води преговорите с Металург. Танев направи сделката и за продажбата на Грегъри Нелсън в украинския клуб, в който играе и бившата звезда на "армейците" Велизар Димитров. Тимът от Донецк предлага на Мораеш 3-годишен договор с годишна заплата в размер на 540 000 долара. Това е близо три пъти повече от парите, които бразилецът получава в ЦСКА.
 
В случай, че "червените" се съгласят да продадат най-добрия си футболист, той със сигурност ще подпише. Мораеш вече заяви, че няма да прави проблеми на клуба, ако иска да го продаде, защото има морален ангажимент към собствениците. На ЦСКА му трябват свежи пари, за да подкрепи финансовото си положение, тъй като е силно разклатено. “Да, вярно е, че Металург прати официална оферта за Мораес”, потвърдили от “червените” пред изданието.
 
Както е известно, преди да дойде на “Българска армия” през миналото лято Жуниор Мораес беше именно в Металург (Донецк). Той обаче не записва нито един мач за украинския тим, който не може да се разбере с Глория (Бистрица) относно трансфера.