Стойчо Младенов коментира актуални теми около ЦСКА, който днес победи с 3:0 Академик \Свищов|. Специалистът даде шанс на повече юноши, като на проби е и сърбинът Иван Маркович.

„Почти всички, които днес играха, са между 17 и 20 години. Това е стратегията за развитие за следващите поне 5 години. Целта ни е да изградим втора единадесетица от такива играчи. Това е бъдещето. Ако двама-трима от тях се наложат в първия отбор, няма да има нищо по-хубаво от това. Всички юноши ми харесаха. Контролирахме играта и като игра, и като резултат. Бъдещето на ЦСКА е в тези момчета. Карачанаков се върна от тежка контузия. Сега е напълно възстановен, здрав е и сега от него очакваме много“, каза Стойчо Младенов.

Треньорът коментира и каращия проби в ЦСКА сръбски халф Иван Маркович: „Нека да не бързаме с Иван Маркович. Това, което видяхме, е задоволително. Щом е тук, значи имаме някаква информация за него. Разбира се, качествата му трябва да се доразвиват. Няма какво повече да ви кажа за Маркович. През следващата седмица ще има още една контрола и тогава пак тези момчета ще играят. Виждате, привличаме още юноши. Ние следим работата в школата и всичко, което се развива и се доближава до професионалния футбол, ще бъде привлечено. Това се отнася и за Тони Силва, и за други от новопривлечените играчи. Това е тенденцията, именно тези играчи да се развиват и да се налагат“.

„Иван Стоянов е функционално добре подготвен, но липсва динамичност в играта му. Трябват му още мачове. Ще пришпорим малко нещата с него, защото ни е необходим“, заяви наставникът на „червените“.

Младенов отказа да коментира цялата сага около Ди Вани, като заяви, че разчита на този играч и допълни, че си има компетентни органи, които да отсъдят. "Не мисля, че е нещо актуално, за което да коментираме. Сезирали сме както ФИФА, така и родната прокуратура. Има хора, които само критикуват, плюят и говорят лъжи. Това е типично за бандити стил. Да хвърлят прах в очите и да бягат. От тук нататък прокуратурата и ФИФА ще вземат отношение.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА