Собствениците на ЦСКА – “Титан” напуснаха ФК Волов (Шумен) като спонсор. Новината бе съобщена на пресконференция от президента на клуба Христо Николов, който също освобождава поста. “Титан интернешънъл холдинг” е изпратил уведомително писмо до общото събрание на Волов и до кмета на Шумен Красимир Костов, подписано от Димитър Борисов.

Като основна причина за прекратяване на спонсорството се изтъква, че назначената проверка на счетоводната документация е установила, че Волов дължи 119 хиляди лева ДДС и 375 хиляди лева осигуровки. Иска се и свикване на общо събрание, което официално да избере заместник на клубния президент Христо Николов.

Самият Николов каза, че вече е подписал пълномощно на вицепрезидента адвокат Галин Терзийски да изпълнява функциите на шеф до свикване на събрание през януари. Христо Николов се е срещнал и с футболистите днес сутринта, за да оповести новината за оттеглянето на "Титан".

Още при избора на Христо Николов преди 4 месеца за президент на Волов, като представител на "Титан" се знаеше, че клубът има над 300 хиляди лева задължения към бюджета, но Христо Николов обясни, че от публична тайна до фактите има голяма разлика./БЛИЦ