Новите шефове от фирма “Титан” още не са се издължили на бившия собственик на ЦСКА Прамод Митал. Индийският милиардер продаде “армейския” клуб на “Кралете на боклука” точно между Коледа и Нова година. Официално договорът влезе в сила през март. Сделката е на стойност 10 милиона евро, като парите трябва да бъдат изплатени на три транша. Първият е в размер от 2 милиона с краен срок 30 март. Вторият е за 4 милиона евро до 15 юли, а последният трети е също 4 милиона евро и е до 31 декември 2009 година. До момента обаче от “Титан” са превели първия транш. Вторият транш е забавен с близо два месеца.
“Няма нищо необичайно в това. Подобна бе ситуацията, когато Митал купи ЦСКА от Васил Божков. Тогава пак имаше забавяне, даже за по-дълъг период”, припомнят запознати.
Сега обаче Митал бил крайно изнервен и на няколко пъти негови хора са звънели в Борисовата градина, за да подканват новите босове. Индиецът даже е изпратил писмо, в което напомня, че срокът за втория транш е изтекъл.
БЛИЦ припомня, че влизането на отбора в групите на Лига Европа ще стабилизира финансовото положение в ЦСКА, тъй като в “червената” хазна ще попаднат минимум 1 милион евро./БЛИЦ