Константин Папазов, който присъства на панихидата по случай 50-годишнината от трагедията във Витиня, при която загиват Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков, заяви че следващата седмица ще бъдат взети важни решения за Левски. Тити изрази оптимизъм, че тимът ще започне участие в първенството и ще го завърши.

„В световен мащаб това е неповторимо чудо, 50 години по-късно да се събират толкова хора и да почитат паметта на двама починали футболисти. Има толкова представители на медиите. Всяка година тези хора са почитани по този начин, защото явно са били незабравими. Трябва да бъдем смирени, обединени. Може би Левски след кошмара преди 50 години ще се спаси. Трудно може да се правят паралели с човешкия живот, но Левски живее много трудни моменти. От уважение към двамата и към това място, всякакви разговори извън темата са излишни“, заяви Папазов.

„Бъдещето на Левски е неясно. Но и след още 50 години ще има подобна панахида тук. Левски ще го има! Фалитът ми изглежда невъзможен. Докато има шанс, клубът ще се бори. Сигурно Гунди и Котков не биха били щастливи от настоящото положение на клуба. Всеки, който обича Левски, не е доволен, но Левски е свързан със своята непреклонност и своята борба. Амбициите винаги са големи – победата, първото място, но в момента основната цел е оцеляването на клуба“, допълни баскетболният специалист.

„През следващата седмица ще има УС и ще вземем важни решения. Левски ще играе в efbet Лига. Смятам, че ще започне и ще завърши. Този отговор е по-скоро пристрастен. За план Б трябва да питате Наско Сираков, който има ангажимент в провинцията. Рано днес е бил тук. Диксън ни подведе може би с мащабността на проекта. За нас бе огромна изненада комуникацията му през медиите, въпреки че получи договора от нас на 23 юни. Може би не го задоволи изпратения контракт. Наско Сираков е отговорен пред синята общност и не искаше да ги подведе. Знам колко трудно се намират пари за спорт. Държавата и да има огромно желание няма как да помогне. Реакциите, които би получила ще са негативни“, коментира членът на УС на Левски.

„Тежко е състоянието, но е много по-добро от миналата година. Водят се разговори със спонсори. Не сме спирали през целия период. Левски все още представлява голяма марка. Загуби се много време в прекалено амбициозния план. Няма да кажа лоша дума за Диксън, защото имаше добронамерен проект. Важното е как ще успеем от тази тежка ситуация. След добри инициативи между клуба и феновете се стигна до добри резултати. Един отбор може да акумулира определен ресурс. Левски има огромен потенциал с феновете си и рекламата“, обяви Тити Папазов.