Титулярният защитник на Ботев (Пловдив) Антоан Конте ще пропусне началото на зимната подготовка на тима, но може въобще да не вземе участие в нея. Причината за това се дължи на факта, че 29-годишният бранител беше привикан в националния отбор на Гвинея за предстоящото издание на Купата на Африканските нации в Кот д`Ивоар (13 януари – 11 февруари).

Конте попадна в списъка с 25 избраници на селекционера Каба Диавара. Гвинея е в група със Сенегал, Камерун и Гамбия, като мачовете са на 15, 19 и 23 януари.

Това означава, че Антоан Конте ще пропусне началото на зимната подготовка на Ботев (Пловдив). „Канарчетата“ се събират на 4 януари и до 21 януари ще се готвят на клубната си база в Коматево. След това започва лагер в Белек, където са предвидени пет контроли. Ако Гвинея успее да излезе от групата си, Конте ще пропусне цялата зимна подготовка на „жълто-черните“.

Националният отбор на Гвинея се събира на 28 декември в Конакри. Два дни по-късно започва лагер в Абу Даби, който ще продължи до 12 януари. Тогава е полетът до Кот д`Ивоар. По време на подготовката в ОАЕ е предвидена контрола с Нигерия.

Антоан Конте подсили Ботев (Пловдив) в началото на септември, когато се присъедини от Апоел (Тел Авив). Африканецът бързо се превърна в титуляр за „канарчетата“ и взе участие в общо 11 мача от всички турнири (9 за първенство и два за Купата), в които се отличи с една асистенция.