Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов определи титулярите за контролата с Рапид (Виена) в Турция. Двубоят е от 15:00 часа и ще може да го гледате директно с картина в БЛИЦ.

Атаката на "червените" днес ще води Орелиен Жоаким, който пропусна победата с 1:0 над Шльонск (Вроцлав) заради контузия. Както вчера стана ясно, голмайсторът Серджиу Буш продължава кариерата си в Шефилд Уензди.

За мача днес Младенов е направил няколко промени в стартовите единадесет в сравнение предишната проверка. Вратата срещу Рапид ще пази Якуб Дивиш, а пред него в защита -  Апостол Попов, Венцислав Василев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч. Само Попов и Кукоч бяха сред титулярите срещу Шльонск, а днес извън титулярния състав са Денис Причиненко и Пламен Крачунов.

В средата на терена днес ще играят Маркиньос и Борис Галчев, вместо Стивън Сънди. По крилата на Жоаким ще помагат Тони Силва и Неманя Милисавлевич, а зад нападателя от Люксембург ще е Марио Бъркляча.

Съперникът на ЦСКА Рапид (Виена) е четвърти в австрийския шампионат. Бившият отбор на Трифон Иванов е 32-кратен шампион на Австрия и 14-кратен носител на купата на страната. Тимът на два пъти е и финалист в турнира за КНК - през 1985 и 1996 г. Рапид и ЦСКА играха в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2010/11 г. "Армейците" загубиха домакинството си с 0:2, но пък спечелиха във Виена с 2:1 след голове на Тодор Янчев и Маркиньос.

В подготовката си до този момент Рапид (Виена) записва впечатляващи резултати в контролите. Австрийският гранд побеждава в първите си три проверки, които са с аматъорски тимове с 13:0, 6:0 и 5:0, а в последната - с Шалке 04, точно преди седмица, надделява с 2:1.

Стартовият състав на ЦСКА: Якуб Дивиш, Апостол Попов, Венцислав Василев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч, Борис Галчев, Маркиньос, Тони Силва, Марио Бъркляча, Неманя Милисавлевич, Орелиен Жоаким

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка