Възстановяването на титулярния вратар на Черно море Петър Денчев върви по план. От клуба увериха пред БЛИЦ, че рехабилитацията на пловдивчанина протича отлично. Очаква се от следващата седмица Денчев да започне леки бегови упражнения.

Сигурно е, че треньорският щаб няма да избързва с включването му в игра до края на есенния полусезон. Най-вероятно, ако възстановяването продължи по план, младият вратар ще се включи в зимната подготовка на тима си през януари.

Припомняме, 23-годишният страж скъса задна кръстна връзка на коляното в началото на май. Травмата е от мача с Берое (Стара Загора) от 27-ия кръг в "А" група, в който Денчев напусна терена още в 7-ата минута. От началото на настоящия сезон много силно заместване прави 17-годишният талант Георги Китанов.

Бившият юношески национал на България е собственост на варненци от 2010 година. До януари той беше резерва на Илко Пиргов, но с включванията си показа, че има качества да заеме мястото му. След продажбата на Пиргов на Литекс Петър Денчев застана между рамките на вратата на Черно море и изнесе много силни мачове до злополучния с Берое.