Халфът на Локомотив (Пловдив) Тижани Белаид е бил предложен на "Левски". Полузащитникът иска да се събере на "Герена" заедно с брат си Аймен. През есента двамата защитаваха "черно-бялата" фланелка, но през зимата Аймен премина при "сините". За него "Левски" плати 200 хиляди лева. Защитникът веднага се утвърди в състава и е несменяем титуляр.

Тижани е роден на 6 септември 1987 година. В кариерата си е носил екипите на Интер, ПСВ Айндховен, Славия Прага, Хъл Сити, Апоел Никозия, Унион Берлин, Морейнзе. Той пристигна на "Лаута" след началото на сезона. За Локомотив (Пд) полузащитникът изигра 11 мача в А група. В тях отбеляза 1 гол и направи две асистенции.

Договорът на играча изтича в края на сезона и след това той става свободен агент. Засега обаче не е ясно дали "Левски" има желание да го привлече в състава си. "Сините" имат интерес към друг играч на Локо (Пд) - Диего Ферересо. Бразилецът, който може да играе като бек, крило и халф, обаче има контракт за още един сезон. За да го имат в редиците си, "сините" ще трябва да платят трансферна сума.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ