Крилото на Царско село Родни Антуи получи наградата си за Футболист №1 за изминалия 13-и кръг в efbet Лига след двата си гола срещу Ботев (Враца). Тимът на Никола Спасов спечели срещата с класическото 3:0. 

Холандецът Родни Антуи разказа, че се е сблъскал с расизма в България, но е получил нужната подкрепа от съотборниците си.

"Жалко е, че расизмът продължава да съществува. Чух расистко подвикване в един от мачовете, но съотборниците ми ме подкрепиха и нямаше проблем. Това е просто игра, а ние всички сме хора. Не го разбирам, но, за съжаление, така стоят нещата", коментира Антуи в Пресклуб "България".

За двата си гола срещу Ботев (Враца) той получи 8 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти. Мартин Луков (Локомотив Пд)  е с 5 гласа,  Йосип Томашевич (Локомотив Пд) има 3 гласа, Галин Иванов (Славия) е с  2 гласа, а Станислав Иванов (Левски) получи 1 глас. Антуи става за втори път през този полусезон №1 след като вече спечели статуетката за най-добър футболист на петия кръг, когато вкара два гола пак на Ботев, но от Пловдив.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Благодаря за красивата награда. Искам да благодаря на моите съотборници, и на всички, които създават такава обстановка около мен да се развивам добре и да се представям успешно. Не се считам за водещ футболист в тима. Ако не са съотборниците ми, няма да бележа тези голове. Аз съм един от футболистите на Царско село, не съм по-различен от останалите в тима. Не бяхме побеждавали от известно време и сега ще придобием повече увереност“, каза Антуи.

Той коментира и нагласата за предстоящата среща с Лудогорец във вторник: "Силен отбор са, но ние ще излезем да играем футбол и да се представим добре срещу тях. Те играят успешно и в турнира Лига Европа и в българското първенство. Футболът е игра, в която може да се случи всичко. Може и ние да ги изненадаме и да победим. Трябва да сме концентрирани. Ще излезем с нагласата, за да ги победим. А какво ще стане - ще разберем след края на мача."

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020