Втородивизионният Сливен остана без още двама от титулярите си от есенния полусезон. БЛИЦ разбра, че Ивайло Петров-Точката и Валентин Веселинов са разтрогнали договорите си с клуба по взаимно съгласие. Младоците са се отказали от няколкото заплати, които са имали да получават и са решили да пробват късмета си в други отбори.

Единият вариант пред Ивайло Петров е да заиграе в Берое. БЛИЦ разбра, че роденият на 23 януари 1991 година атакуващ халф е хванал окото на Илиан Илиев. Треньорът харесал Точката в контролата между двата отбора, играна през декември на стадион "Хаджи Димитър". Тогава "войводите" победиха гостите от Стара Загора с 2:1, като автор и на двете попадения за домакините стана именно Ивайло Петров. Талантът има предложения и от още два клуба и се очаква до дни да стане ясно бъдещето му.

19-годишният Валентин Веселинов също се надява да заиграе в "А" група, но към момента няма нищо конкретно и той тренира самостоятелно под Сините камъни.

Както по-рано стана ясно, от клуба на Йордан Лечков по-рано тази зима си тръгнаха Кирчо Крумов, Атанас Апостолов, Стоян Георгиев, Андрей Стоев, Светослав Петров, Стайко Стойчев, Ивелин Костов, Иван Иванов, Якуб Идризов, Живко Динев, а същото смята да стори и звездата Мирослав Миндев.