Една поговорка гласи, че няма стари и млади, а можещи и неможещи. Тя важи с пълна сила за Светослав Тодоров, който е най-силното асо на Литекс от началото на сезона. Дадат ли му шанс за изява, Тоди се отблагодарява на треньорите си и се превръща в безпощаден палач на противниковите вратари. От началото на сезона той отбеляза три от най-важните голове на Литекс – срещу ЦСКА, Левски и Славия. Като особено ценно беше попадението му срещу “сините”, в което имаше всичко – красота, майсторство и брилянтна техника.
 
Любо Пенев, за разлика от някои други хора, има страхотен нюх, който по подобие на чичо му Митко знае да надушва голмайсторите. Та нали и той беше такъв… Новият треньор на Литекс буквално върна Тоди във футболния живот, след като преди това нападателят напълно безпричинно и незнайно защо беше дълго време забит на пейката.
Е, видя се, че Любо не е сгрешил. Видя се, че Светослав Тодоров все още може да бъде полезен. Неговите 32 години всъщност не са минус, а плюс, защото тази възраст означава само едно – опит, огромен опит, който Тоди има зад гърба си. Излишно е да се припомня, че роденият в Добрич футболист направи страхотна кариера в Англия, където феновете на Портсмут го боготворят и до днес.
 
Въпросът е дали новият национален селекционер Лотар Матеус е видял как Светльо преживява третата си младост. Постоянно се оплакваме, че след оттеглянето на Димитър Бербатов футболна България била останала без нападатели. Нищо подобно! Голмайстори има – погледнете Тоди, вижте играта и головете му… Нападател, който много добре знае какво означава да носиш националната фланелката. Той не само я е носил, но е и отбелязвал важни попадения. Ако Матеус иска да изиграе правилно футболните си карти, би трябвало да забележи, че асото на Литекс може да се превърне в негов основен коз.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ