Светослав Тодоров отбеляза поредните си важни голове за Литекс. Тоди се разписа два пъти при победата с 2:1 срещу Локомотив в София. 33-годишният нападател даде кратко интервю за БЛИЦ, докато беше на разходка със съпругата си и малкия им син Ноа.
 
- Тоди, труден ли беше мачът с Локомотив (София)?
- Двубоят беше равностоен и напрегнат. По принцип винаги е трудно, когато гостуваш на столичен тим – независимо дали това е “Левски”, ЦСКА, Славия или Локомотив (София). Радвам се успяхме да спечелим, защото имахме нужда от трите точки.
 
- В момента ти си капитан. Тежи ли лентата?
- Тежи. Капитанската лента означава много – най-вече отговорност. Тук е мястото да пожелая бързо оздравяване на Небойша Йеленкович. Дано той се завърне час по-скоро при нас.
 
- Какво беше настроението във вашия отбор на почивката – преди да вкараш двата гола, с които обърнахме резултата?
- Със сигурност не бяхме навели глави, а вярвахме, че през второто полувреме ще постигнем обрат. С усилията на всички в отбора победихме.
 
-Чувства ли се промяна в Литекс след напускането на Любо Пенев и назначението на Атанас Джамбазки?
-Аз не мога да коментирам треньорските промени в отбора. Това е право само на ръководството. Важното е, че и с новия наставник записахме победа и вярвам, че ще продължим по същия начин. Предстоят ни още тежки двубои, един от тях е срещу ЦСКА в Ловеч.
 
- Изоставате на четири точки от водачите Лудогорец и ЦСКА...
- Четири точки не е огромна преднина, а и до края има още доста мачове. Някои побързаха да ни отпишат, но ние изобщо не сме се предали. Напротив – ще направим всичко, за да защитим титлата.
 
-Ако го сторите, ще ликувате за трети пореден път с шампионската титла, което ще бъде рекорд за клуба?
-Ами никой в Литекс няма нищо против да вдигнем за трети път титлата. Би било повече от прекрасно!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ