Президентът на "Левски" Тодор Батков обяви, че само четирима души знаят името на новия треньор на “сините”. Адвокатът призна, че със специалиста има постигната договореност и потвърди, че той ще бъде представен на 24 април. Клубният бос отговори и на поредните нападки на Наско Сираков, който вчера обяви, че “Левски” се е превърнал във ФК "Батков".
 
“Левски” е “Левски”, никога не е бил и няма да бъде ФК "Батков". Нулева е възможността “Левски” да стане “Сираков и Ко”. Когато той даде на футбола, каквото аз съм дал, тогава може да говори с мен по този начин. От моя джоб съм дал 30-32 милиона лева за клуба. Сираков седи в засада. Когато нещата са нормални, той си трае. Поне да каже: “Левски” играе добре и т.н. Но ако нещо се случи, той започва атаката”, заяви Батков в студиото на “Гореща точка” по ТВ 7.
 
“В двете годините след участието в Шампионската лига, Наско Сираков не свърши нищо в “Левски”. Той дори не се появяваше. Понякога идваше във фитнеса, играеше джитбол. Хубавото беше, че имаше респекта на играчите. Тогава отборът също губеше мачове и допусна някои срамни поражения. Имах нужда от неговата помощ. Аз, президентът на “Левски”, ходих да го търся по заведения, където той в задимена обстановка играеше карти. Той трябва да каже какво стана с юношите. Половината играчи от националния отбор са от школата на “Левски”, но бяха прогонени от “Герена”, допълни собственикът на “сините”.
 
“Имаме договореност с новия треньор, но той все още има задължения на друго място. Името му ще стане ясно на 24 април. Няма нищо специално в тази дата, просто такава е договорката ни с новия специалист. Изборът ни ще зарадва нашите привърженици. Името го знаем само 4 души – аз, Иво Тонев, Дончо Донев и Гонзо. Не коментирам дали е чужденец или българин.”
 
“Направихме добра и скъпа подготовка. Футболистите бяха доволни, тренировките били разнообразни. Но ето, че дойде Миньор и спечели на “Герена”. Чест прави на Николай Костов, че си подаде оставката. Никой от ръководството не е повлиял за решението му. Доколкото знам, още след загубата от Локомотив(Пловдив), той е искал да напусне, но тогава Георги Иванов го е разубедил. След поражението от Миньор ми се обадиха да ми кажат, че той е решил да подаде оставка, а малко по-късно и самият Костов ми се обади да ми благодари за подкрепата и да ми съобщи решението си. Дори не съм го виждал физически. Както казват хората, всяко зло за добро. Дано при нас да е за добро неговото напускане.
 
“Георги Иванов за пореден път показа мъжество и се зае с трудната задача да бъде треньор на “Левски”. Без да има успехите на Димитър Пенев, Гонзо е нещо като Пенев за нашия клуб. Не искам да коментирам за Станимир Стоилов.”
 
“Не мога да искам повече търпение от феновете. Аз самият съм ядосан. Идва ми да си скъсам ризата. Направихме мисията невъзможна:  върнахме конкурентите си в играта.  Целта обаче остава спечелването на титлата. Лудогорец играше най-добрия футбол до последните два мача. ЦСКА върви нагоре. Там роля изигра връщането на Стойчо Младенов. Много ми хареса играта на “червените” срещу Локомотив (Пловдив). Конкуренцията е силна. Виждате, че няма слаби отбори.”
 
“Не са верни приказките за държавна подкрепа. Тя не е позволена и чисто нормативно. Изискванията към нас, са каквито са и към другите клубове. Аз не отричам, че “ВТБ Капитал” са посъветвани от премиера при навлизането си в българското банково инвестиционно дело, от гледна точка на реклама и PR, да обърнат внимание на посланието, което може да им осигури “Левски”. Тайна е какво е участието на банката в клуба. Благодарение на тях стабилизирахме финансите, платихме някои данъчни задължения и се лицензираме без проблем.”
 
“През годините сме направили подобрения по базата на “Левски” в размер на около 14 милиона лева. Вчера ЦСКА взе своята база на концесия. Това е добре. Ние също обмисляма възможността за ползване на “Герена” и да го вземем на концесия за 20+15 години. В края на сезона ще обявим плановете си за строителство и ремонт на базата”, заяви Тодор Батков.