Тодор Батков е в реални преговори за продажбата на “Левски”. Това се говори в най-висшите етажи на футболното общество у нас през последните дни. Според източници, заслужаващи доверие, босът на “сините” уточнява детайли с купувача, който е млад български бизнесмен, близък е до правителството и оглавява силова спортна федерация.
 
Очаква се сделката да бъде финализирана най-късно през зимната пауза на първенството, пише “Тема Спорт”. От обкръжението на Батков обявили, че той вече е съобщил намерението си на Майкъл Чорни, от когото придоби акциите на “Левски” безплатно преди години. Твърди се, че без подписа на руския бизнесмен сделка за клуба не може да има, тъй като адвокатът може да управлява книжата, но не може да ги джиросва.
 
В момента бизнесът на Тодор Батков бил в изключително лошо финансово здраве и той бил готов на крайната мярка. Собственикът не виждал изход, а провалът на Георги Иванов в евротурнирите означавал край на изгледите за свежи парични потоци във футболния клуб. Заради безпаричието и своенравния характер на Гонзо всички оферирани треньори в последната година отказаха предложенията от “Герена”.
 
С оглед на голямата вероятност за рокада на върха в клуба, Станимир Стоилов не бърза да поеме към Ловеч, откъдето Любослав Пенев е готов всеки момент да тръгне към поста национален селекционер. Ясно е, че при нов собственик на “Левски” Георги Иванов няма да е на “Герена”, а ще се провокира завръщане на Наско Сираков./БЛИЦ