Септември (Симитли) започва зимната си подготовка на 11 януари, а за момента всичко около нейната организация, както и по селекцията върви по план, съобщи наставникът Тодор Киселичков. Той остана силно изненадан от информациите преди Нова година, че Септември се разпада.

"Напротив, всичко е според плановете ни, работим по организацията на контролите, селекцията. Не сме се предали, ще се борим за всяка победа, за положителни резултати и за оставането на отбора в "Б" група", каза пред БТА младият специалист.

Подготовката на тима от Симитли ще премине при домашни условия, като за момента са осигурени съперници за три контролни срещи. Желанието на наставника е проверките да бъдат 7 или 8, в зависимост от климатичните условия, но поне за четири дати се търсят противници. Сигурно е, че на 23 януари Септември (Симитли) среща Вихрен (Сандански), на 30-и играе със Септември (София), а на 3 февруари с Пирин (Гоце Делчев).

"По отношение на селекцията ще търсим да се подсилим и с опитни, и с млади играчи. Сигурен за момента е само халфът Стойко Иванов от Пирин (Гоце Делчев), а с още четирима играчи сме на финалната права на преговорите. Тук е моментът да благодаря на тези футболисти, които през есента играха за нашия отбор, но повече няма да са с нас по различни причини", добави бургазлията.

Септември (Симитли) е на последното 16-о място в "Б" група след мачовете от есенния дял, като има 9 точки. Двете победи на тима бяха постигнати именно под ръководството на Киселичков, който пое отбора само с 3 точки.