Тодор Колев направи страхотно завръщане на стадион "Ивайло" след 13-годишно отсъствие. На 25 май 1999 г. той за последно се разписа с виолетовия екип, отново в "Б" група. След дълги години успешна кариера у нас и в чужбина опитният нападател се завърна във Велико Търново с хеттрик срещу Спартак (Варна). Третото си попадение Колев реализира от дузпа в 90-ата минута, донасяйки успеха на Етър с 3:2.

- Какво си помисли в 90-ата минута, когато трябваше да биеш дузпата?
- Помислих си, че ще вкарам гол. Аз много пъти съм заставал зад бялата точка, така че бях на 90 процента спокоен. Това е нормално за мен.

- Малко футболисти бият по две дузпи успешно в мач…
- Радвам се, че успях да донеса тази важна победа за Етър. Взехме трите точки и сме на първо място. Не играхме много добре, имаше голямо напрежение. Но важното е, че победихме.

- Как ще коментираш срещата със Спартак?
- Почнахме добре, до 20-ата минута вкарахме два гола, но след получения гол заиграхме с напрежение, не този футбол, който трябваше. Не мога да разбера защо е това напрежение. Излизаш и играеш, това е футбол. Всеки бърка, така че трябва да изчистваме нашите грешки.

- В един момент се върна да организираш играта по-назад...
- Играл съм навсякъде, така че не ми е проблем да се върна назад. Постарах се да помогна на отбора и се радвам, че успяхме да победим. Занапред трябва да играем по-добре.

- Едва ли си очаквал да се завърнеш с хеттрик?
- Очаквал съм да играя добре и да вкарвам голове, но чак хеттрик наистина на съм очаквал.