Тодор Колев се завърна във Велико Търново след почти 13 години отсъствие. На 25 май 1999 г. той вкара последния си гол с екипа на ФК Етър в „Б“ група и премина в „Левски“. Оттам кариерата му продължи в Спартак (Плевен), отново „Левски“, Марек, Славия, немския Алемания, Апоел (Кирят Шмона, Израел), пак Славия и Лудогорец. С разградския тим Колев има основен принос за влизането в „А“ група, както преди много години го направи и със Спартак (Плевен), с който стана голмайстор на втория ешелон. С Етър ще е третия му опит за атака на елита. Иначе в „А“ група има огромен стаж – 182 мача и над 80 гола, отделно 34 мача и 6 гола в Германия и Израел. Роден е на 8 февруари 1980 г., висок е 183 см и тежи 73 кг. Подобно на Александър Томаш и на самия наставник Цанко Цветанов, Колев се завръща у дома на стадион „Ивайло“ и ще оглави „виолетовата“ атака.

- С какви чувства се завръщаш у дома?
- Щастлив съм, че се връщам в моя роден отбор. С Етър съм ставал републикански шампион, имал съм хубави моменти. Сега ще работя с човек, когото мога да нарека мой приятел. Етър е отбор с традиции, ще дам всичко от себе си да влезе в „А“ група.

- Какво си спомняш от тръгването ти оттук през 1999 г.?
- Много неща, и приятни, и недотам. Бях много млад, имах оферти от Литекс и „Левски“ и стана така, че подписах и с двата клуба. Благодарение на Гриша Ганчев, че отстъпи, подписах с „Левски“.

- С какво промениха тези 13 години Тодор Колев?
- Мисля, че съм играл на едно прилично ниво. Улегнах като характер и с опита, който натрупах през годините, мога да помогна на този отбор. Навсякъде съм имал хубави моменти и не мога да кажа нищо лошо за клубовете, където съм бил. Дербитата и головете с ЦСКА са били най-голямата тръпка.

- Ти влезе в елита с Лудогорец. Сега как намираш Етър, смяташ ли, че е конкурентен за промоция?
- Защо не. Наистина в Лудогорец бяха създадени добри условия, бяха събрани добри футболисти, помогнахме и вкарахме отбора. Но Лудогорец вече е затворена страница за мен, вече мисля за Етър. Надявам се и тук да се получи. Най-важното е организацията в клуба и да има база за тренировки.

- Събирате се футболисти със сериозни визитки в „А“ група, можете ли да подцените мачовете в „Б“ група?
- Няма шанс това да стане. Излизаш на терена и там всички са равни. Събрали сме се тук добри футболисти да помогнем Етър да влезе в „А“ група. Този отбор заслужава най-после да влезе в елита.