Нападателят Тодор Колев и вратарят Венцислав Димитров бяха наказани и пропускат съботното дерби на Етър с плевенския Спартак. Двамата получиха червени картони в последното домакинство срещу Бдин (Видин) (0:3). Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – Вeлико Търново лиши от състезателни права Тодор Колев за 3 мача за „удар без топка при спряна игра“, информира sport-vt. Вратарят Венци Димитров пък е наказан с лишаване от права за една среща.

Поради наказание мача пропуска и Кристиян Григоров от Спартак, който получи червен картон при гостуването на тима си в Свищов.

Още няколко основни футболисти на Етър са под въпрос за дербито в Плевен поради контузии. Нападателят Иван Петков и халфът Калоян Ангелов пропуснаха поради травми последния мач с Бдин, както и капитанът Николай Петров, който има разтежение на адуктора. Част от тях вече тренират, до събота ще стане ясно кои от тях ще бъдат възстановени за мача.

Интригуващият сблъсък Спартак (Плевен) - Етър е в събота от 16:00 часа и ще бъде предаван директно по Канал 3. Преди срещата тимът от Плевен е лидер в Северозападната "В" група с 22 точки, докато "виолетовите" имат 17 в актива.