Етър постина нова изразителна победа. Само 4 дни след като разбиха с 4:0 "Ботев" (Козлодуй) "виолетовите" отвяха с 5:0 и Партизан (Червен бряг). Мачът беше от 6-ия кръг на Северозападната "В" група.

Първото попадение за тима на Калоян Чакъров беше дело на Николай Николаев, а по 2 гола добавиха завърналият се в Етър Тодор Колев и Иван Петков. Последният се отчете с хеттрик при победата над "Ботев" (Козлодуй), като и срещу Партизан бившият нападател на Калиакра изигра много силен мач.

Дебют като титуляр в центъра на защитата на Етър направи Тихомир Трифонов, който игра на високо ниво, а след почивката влезе и другото ново попълнение Стамен Ангелов, който също се включи добре, пише sport-vt.com. На стадиона сред публиката бе и почетният гражданин на Велико Търново многократната световна и европейска шампионка Весела Лечева, която бе във виолетов екип на Етър и бе посрещната с аплодисменти от публиката.

"Болярите" имаха териториален превес още от началото на мача, но трудно стигаха до голови положения. Както и в мача с козлодуйци, беше ясно, че първият гол ще ги отпуши и ще последват нови. В 25-ата минута Димитър Байдаков центрира отдясно и Николаев много красиво с глава завъртя топката в мрежата – 1:0. Още в следващата атака Байдаков от един метър пропусна да удвои, като засече центриране отляво, но топката мина на сантиметри от гредата. Гостите търсеха възможности за атака и създадоха две положения. В 34-ата минута Русинов стреля опасно на педя над напречната греда, а отново той от добра позиция би в ръцете на Венци Димитров.

В 38-ата Тодор Колев прецизно изведе Иван Петков, който стреля хладнокръвно в десния ъгъл за 2:0. В същото темпо продължи играта и след почивката – без много положения, но затова пък създадените донесоха красиви голове. Силен удар на Борислав Иванов в 60-ата минута мина над вратата. Десет минути по-късно Иван Петков върна жеста на Тодор Колев, като отдясно центрира и Колев с глава покачи на 3:0. Малко след това пък Иван Петков бе изведен сам срещу вратаря и бе съборен отзад от Дилян Димитров, като последва жълт картон и дузпа. От бялата точка Тодор Колев бе хладнокръвен и прати топката в ъгъла – 4:0. Реферът можеше да отсъди по още една дузпа и за двата отбора, като за етърци Байдаков бе съборен в наказателното поле.

До края положенията пред вратата на Партизан не спряха. В 86-ата минута Байдаков от чиста позиция би отблизо в тялото на вратаря. В даденото двеминутно продължение обаче той майсторски проби отдясно и пусна пред вратата на Иван Петков, за когото само остана да довкара топката – 5:0. Това бе пети гол за Петков за Етър само за 4 дни и общо девети за „виолетовите”.

На 28 октомври Етър гостува на пълния аутсайдер Ситомир (Никопол), а на 3 октомври (петък) от 16:00 ч. приема в Трявна Бдин (Видин).

Съставът на Етър:
Димитров, Цонев (57 Ст. Ангелов), Тих. Трифонов, Ил. Трифонов, Бл. Ангелов (80 Николов), Б. Иванов (82 Додуров), Н. Петров, Николаев, Колев, Петков, Байдаков.