Лудогорец и Ботев (Пловдив) днес се изправят във финала на Купата на България. По програма мачът на стадион „Васил Левски“ трябва да започне в 19:00 часа, като се очаква пристигането на голяма агитка на „канарчетата“.

Двата отбора ще опитат да спечелят трофея за четвърти път в историята си. Шампионите ще пробват да направят дубъл за втора поредна година. „Орлите“ спечелиха Купата през 2012, 2014 и 2023 г. „Жълто-черните“ ликуваха с трофея за последно през 2017 г., а преди това са печелили турнира през 1962 и 1981 г.

Националът Тодор Неделев ще влезе в историята на българския футбол, ако днес спечели Купата. Той може да стане едва вторият играч, участвал във финали между два отбора за всеки от тях, като всеки път е ставал победител. До момента единственият, който може да се похвали с подобно постижение е Дончо Донев. През 1988 г. той влиза като резерва за ЦСКА при победата над Левски с 4:1 в решителната битка за трофея, а 10 години по-късно вкарва гол и прави три асистенции за успеха на „сините“ с 5:0 над „армейците“.

През 2014 г. Тодор Неделев пропусна финала за Купата на България между Лудогорец и Ботев (Пловдив), тъй като вече беше продаден от „канарчетата“ на Майнц. Три години по-късно обаче ликува с трофея, след като „жълто-черните“ победиха „орлите“ с 2:1. Днес 31-годишният национал може да спечели Купата с екипа на Лудогорец с победа над Ботев (Пловдив), за да влезе в историята.

Интересното е, че в двата предишни финала между Лудогорец и Ботев (Пловдив) участва Абел Анисе. И в двата случая той беше от губещата страна. През 2014 г. беше с екипа на "канарчетата", а три години по-късно играеше за "орлите".

ЛУДОГОРЕЦ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Днес от 19:00 часа по Диема Спорт и Нова Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Падт, Сон, Вердон, Алмейда, Недялков, Гонсалвеш, Нареси, Пьотровски, Кайо Видал, Рик Джонатан, Дуа
Контузен: Ив. Йорданов
Наказание: Текпетей

Ботев (Пловдив): Ханкич, Минков, Там, Конте, Балоянис, Етоо, Перера, Брахими, Ив. Попов, Уме, Секулич
Контузен: Г. Николов
Наказани: няма

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!