Тодор Стойков окончателно реши, че няма да се върне в националния ни отбор по баскетбол. Лидерът вчера се срещна с Росен Барчовски и главния треньор Светислав Пешич в базата в Правец Голф и Спа Хотел. След проведения разговор бе решено, че капитанът няма да вземе участие в предстоящите квалификации за европейското първенство през 2011 година в Литва. Причината за неговото решение е желанието му да получи по-дълга почивка след прекараната контузия и тежкия сезон, както и желанието му да се подготви по-добре за предстоящите срещи на Лукойл Академик, предава официалният сайт на родната федерация по баскетбол.

По време на разговора стана ясно, че в националния отбор на България трябва да участват само сто процентово мотивирани състезатели. Тодор Стойков изказа искреното си желание да помага с каквото може на тима, да бъде близко до него, като присъства на някои от тренировките, както и на решителните мачове.

След срещата един от най-успешните ни баскетболисти се видя със съотборниците си и обядва заедно с тях. Стойков изрази увереност, че отборът ще се класира сред най-добрите в Европа и потвърди, че неучастието му в тазгодишните прояви на отбора не означава, че няма да играе на финалите на Европейското първенство през 2011 година, ако бъде поканен./БЛИЦ