Намиращият се на тестове в чешкия Бохемианс (Прага) нападател на Марица Тодор Тодоров се отчете с гол при равенството 2:2 в контролна среща с Кладно. Тодоров е останал на терена през целия мач и е оставил добри впечатления.

“Жалко, че не успяхме да победим Кладно. На 2 пъти им повеждахме в резултата, но те изравняваха след грешки в защита. Направих сериозна лятна подготовка с Бохемианс (Прага) и ако все пак се завърна отново да се състезавам в България,  мога спокойно да започна да играя направо в някои професионален тим”, заяви по телефона от Прага Тодор Тодоров.
 
В мача срещу Кладно на добро ниво се е представил и бившият халф на Ботев (Пловдив), Родопа и Миньор (Раднево) Георги Куртев.
 
Втората контрола – срещу Виктория (Пилзен), в която са играли и двамата пловдивчани, обаче не е била толкова успешна, както първата. Бохемианс е загубил с 0:2, а при 0:1 Тодоров ударил  напречната греда.
 
Новият старши треньор на тима от прага Радек останал доволен от представянето на двамата българи и особено от играча на Марица, очаква се да им предложи договори с Бохемианс.
 
Както е известно, на тестове в Бохемианс през миналото лято бяха други двама футболисти на Марица – нападателят Емил Стоев-Бадема и Иван Димов. Те изкараха успешни проби, но при преговорите чехите поискаха да ги изпратят първо в дублиращия отбор за половин година, за да се обиграват, а шефовете на Марица не се съгласиха на такъв вариант и отказаха трансферите им там./БЛИЦ