Легендата на ЦСКА Тодор Янчев гостува в "Студио Дерби", където коментира футбола у нас и в Казахстан, където беше помощник на Стойчо Младенов.

"Последните 4 години бяхме в Казахстан благодарение на Стойчо Младенов. Наистина там футболът е по-различен, защото клубовете са държавни, само Кайрат е частен“, заяви бившият национал.

„В Казахстан не се коментират така съдиите, там си има правила. Има си глоби, ако някой ги коментира така като при нас. Самата система не позволява така да се прави. И там се допускат грешки, но не се коментират.

ЦСКА в момента е в серия от победи, което само може да радва хората. Натрупаха се доста години от последната титла обаче и това боли. Плюсовете на Лудогорец ги знаем, години наред там се изгражда стабилен отбор. Това, че загубиха в Пловдив от Локомотив, нищо не значи, но ЦСКА има шанса да стане шампион. Фаворити не може да се определят в такива мачове. Ако публиката на ЦСКА е на стадиона - да, но сега я няма. Няма я тази подкрепа, за мен феновете са най-важният играч.

Силата на „армейския“ отбор е в колектива. Неслучайно те всеки един мач, откакто Акрапович е в ЦСКА, играят заедно, компактно. Що се отнася до Али Соу - да, важен играч, който вкара немалко голове, но не един играч е най-важният в даден тим, а колективът.

Когато аз играех, имах щастието да съм в най-големия отбор. Редувахме отлични сезони и много слаби, но през моето време играх с много добри играчи и винаги колективът е бил над индивидуалностите. Ако не се раздаваш и не си бил подчинен на отбора, винаги по най-бързия начин те махат.

Що се отнася до двете ЦСКА, там си има ръководители, които определят дали ще се обединени, или не. Аз бих желал да има едно ЦСКА, но не зависи от мен.

Към момента се наслаждавам на почивката. Един ден ще поема и аз по своя път и всичко е въпрос на време и предложения, които имам“, завърши Янчев.