"Операцията премина нормално, искам да благодаря на целия екип на доцент Тони Георгиев. Всичко беше чудесно и мисля, че за началото на подготовката ще бъда на линия. Така се случи, че е на този ден. Въпросът бе да не се губи време. Не ми е до празнуване. Не е приятно, но днес съм в болница, а утре излизам. Важното е, че свършихме добра работа и ще се оправя. Действително, болката ми е по-скоро от последните два мача, отколкото от самата операция”, сподели в интервю за предаването Гол линия на “Дарик радио Тодор Янчев.

“Тепърва ми се изготвя програма, но на този етап крака ми е обездвижен и ще работя, за да поддържам тонус за други части от тялото. Мисля, че ще пропусна само тези три мача, и ще съм готов за подготовката,” обясни опитният футболист.

Относно наказанието, наложено на ЦСКА, да не играе дербито с Локо Сф на своя стадион, той коментира: „Мисля, че не е справедливо наказанието. Първо, нашите фенове бяха провокирани. Мисля, че не трябва толкова да се прибързва с такива наказания. Винаги е голям плюс да играеш пред своя публика. Но вече е факт, че сме наказани. Надяваме се където и да играем, да победим.”

„Видях, че целят с пакетчета със семки, все пак не е твърд предмет. От тунела не видях, но на записа се виждат торбички със семки. Като цяло на терена нещата не бяха реални, нашите фенове бяха провокирани от действията на главния съдия,” допълни още Тошко Янчев.

„Аз очаквам победи, да завършим с три победи до края. Ако не беше първата загуба от Левски, нямаше да се стигне до втората. Повече нещата са на психическа основа. Ще присъствам на стадиона, ако нямам усложнения. До предния кръг всичко зависеше от нас, сега вече не зависи. Сега трябва да победим в трите мача, и да чакаме противника да сбърка. От две седмици се опитвам да разбера защо така се получи, но не мога да дам ясен отговор. Мисля, че единствено ние футболистите сме виновни за тези две загуби. Цяла година се трудим и допуснахме по един нелеп начин целогодишния ни труд да отиде на вятъра. Но докато има шанс, аз твърдо вярвам,” каза още капитранът на “армейците”.

“В момента всичко е наред, това спокойствие го внесе новото ръководство. Не търсим причината в странични фактори, в тези мачове просто не показахме нашата игра, за което не ни е виновен никой. Ние не се крием зад дадени причини. Финансовите въпроси не искам да ги коментирам, защото не е моя работа, има стабилност в клуба. Всеки един отбор може да препъне друг в нашето първенство, но ако се играе феърплей и няма странични фактори. Има три кръга, след тях ще видим кой играл, как играл,” заяви Янчев.

“По-интересно е първенството тази година, предни години не се е случвало да няма очертан водач три кръга преди края. Можеше да не е толкова интересно, ако ние бяхме по-концентрирани в тези два мача. Пожелавам си здраве, както на мен, така и на всички хора и колеги, независимо в кои отбори играят. И много победи и приятни емоции за ЦСКА, и феновете на ЦСКА. Единственото ми желание е да играя в ЦСКА, на този етап не мисля за други отбори,” завърши Янчев, който не е хапнал торта за рождения си ден: „В операционната не дават торта,” с усмивка заяви той. /БЛИЦ