Купата на България е единственият роден трофей, който Тодор Янчев още не е печелил в кариерата си. Капитанът на ЦСКА ще играе четвърти финал в турнира. Два пъти загуби с “червените” и веднъж с Нефтохимик. Халфът, който на 19 май ще навърши 35 години, е три пъти шампион на България с “червените”.

Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс също не бе печелил Купата на Испания - единственият тройфей, който му се изплъзваше, но в сряда вдигна и това отличие. След един месец Янчев ще има възможността да вдигне над главата си и Купата, ако ЦСКА надиграе Славия на финала.

В двете единствени издания на турнира за Купата на ПФЛ печели с Нефтохимик. Когато ЦСКА спечели националния трофей за последно през 2006-а (3:1 над “Черно море”), Янчев беше в гръцкия Калитеа. “Затова най-много искам този турнир”, казва капитанът на “червените”. На 25 май, седмица след рождения му ден, Янчев може да направи голям шлем.

“Черната котка” на Янчев e “Левски”. И трите му загубени финала са срещу “сините” - 0:2 с Нефтохимик през 2000 г., 1:3 през 2002-ра и 1:2 през 2005 г. Този път големият съперник не е на пътя, но има “син” треньор срещу него. Емил Велев спечели ВИП билет за собственото си шоу на финала ЦСКА - “Славия”. Докато в шампионатния мач го обиждаха 50 души, сега цялата агитка на “червените” е настръхнала.