“Вече съм в Сандански, където Славия е на подготовка. Все още не съм подписал договор, но това ще се случи тези дни. Кога точно – не мога да ви кажа”, заяви пред БЛИЦ доскорошният капитан на ЦСКА Тодор Янчев.
 
“В събота ми звънна телефона. Номерът беше непознат, но вдигнах. От другата страна на линията бе Велислав Вуцов. Вили ме покани в Славия, после на другия ден се видяхме и се разбрахме. Не искам да избързвам и да обявявам докога ми е договорът. Ще разберете, когато подпиша официално.
 
След като уточних всичко със Славия, първото нещо, което направих, бе да се обадя на Георги Иванов. Знаете, че Гонзо ме искаше много в Черно море. Почти се бяхме споразумели и беше доста вероятно в понеделник, т.е. днес, да пътувам за Варна. Но в крайна сметка избрах Славия, защото предпочетох да остана в София, а и защото “белите” винаги са били симпатичен отбор. Имат стабилен шеф, добър треньор. Извиних се на Гонзо, че имам окончателно решение, което няма да го задоволи, и му благодарих за поканата. Обадих се и в Нефтохимик, защото и оттам имах оферта. Да, ние с Гонзо бяхме врагове на терена, но в живота не бива да е така. Тук става въпрос за професионализъм и за уважение. Нали така?
 
Ще играя с всички сили за Славия, но сърцето ми ще остане червено. Не мога да си променя чувствата ей така. Смятам, че “белите” фенове ще ме разберат. Честно казано, допреди няколко дни имаше вариант да се откажа завинаги от футбола. Обаждането на Гонзо обаче ме накара да се замисля. Бях почти приел неговата оферта, когато ме потърси Вили Вуцов. Хайде да не връщаме темата за ЦСКА, че душата ми се свива! Друго засега няма какво да ви кажа, но тези дни, след като подпиша официално, ще говоря повече”, завърши 36-годишният ветеран.