Георги Иванов беше уникален футболист. Страхотен голмайстор. От него се страхуваха всички – червени, зелени, бели, оранжеви, жълти и пембени. Спечели титли, купи, отличия. В рамките на близо 111 000 квадратни километра беше легенда. Е, после, когато ги напусна и отиде в чужбина, се получи обратното. Оттатък Калотина всички се смееха на Гонзо, а той се страхуваше от..себе си. Ама това е друга тема.
 
Става дума за следното. Георги Иванов не го бива за треньор. Даже и за спортен директор. И за да не прозвучи написаното като ала-бала, погледнете фактите. Откакто Гонзо е взел жезъла на “Герена”, в Левски няма...жезъл. Титлата се отдалечава все повече и повече,  а същевременно се увеличиха географските открития на “сините “магелановци”. Поредното такова е Спартак (Търнава).
 
Под сурдинка шушукат, Батков не смеел да се раздели с Гонзо заради пари. Георги Иванов на няколко пъти спасявал “сините”, вадейки от джоба си лични средства. Ами, ако Батков милее малко за “Левски”, ще разреши светкавично проблема. Гонзо да стане главен спонсор, а Тодор да си намери и директор, и треньор. Иначе страшното ще расте страховито.
 
Онзи ден един запалянко май го каза най-точно. Простичко, но достатъчно ясно: “Тодоре, Тодоре, ако не искаш “Левски” на битака, връщай бързо Сирака!”.
Тъй де.. Прав е човекът. Откакто Сираков се махна, сиромашията завладя “Герена”.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ