Бразилският халф Евертон Джилио-Том ще остане в Локомотив (Пловдив) и през пролетта, пише в. „Тема Спорт”. Веднага след края на есенния полусезон той се договори с ръководството на славия за свой трансфер, но така и не подписа договор.
 
В замяна на Том на „Лаута” трябваше да пристигне Николай Дюлгеров, който риташе за „белите”. Юношата на „Левски” обаче предпочете офертата на Лудогорец и подписа с втородивизионния тим от разград.
 
Така със сигурност Том ще започне подготовка с „черно-белите”, тъй като е тяхна собственост. Очаква се до средата на януари в България да пристигне и мениджъра на играча. Той ще води преговори с Локомотив за удължаване на договора на футболиста, тъй като настоящият контракт на бразилеца изтича в края на първенството.
 
На шефовете на „железничарите” им предстои да водят преговори и Габор Ерьош и Дани Кики, които след края на шампионата също стават свободни агенти.
 
От „Лаута” обявиха, че очакват по време на подготовката в клуба да пристигне на проби габонски нападател – 27-годишният Шива Н`Зогоу. За последно той е играл в Реймс. Преди това 175-сантиметровия стрелец е носил екипа на Нант. Н`Загоу има и френски паспорт и няма да заема място на играч извън Европейския съюз./БЛИЦ