Председателят на Сдружение „Бъдеще за Черноморец“ Тома Томов обяви, че е готов да създаде нов клуб с това име. Той сподели, че е готов да започне от "Б" окръжна група, но има опасения, относно спортната база. Томов критикува остро и комисията “Черноморец“, която функционира от два месеца. Според него тя не е свършила нищо съществено през този период. “Имитираше се дейност. Тези хора може да са добри в своите професии, но не разбират нищо от футбол. Загуби се много време, дано то не е фатално. Виждам, че се опитват и да изолират сдружението, което е некоректно. Ние дадохме много от себе си, а сега среща пълно неразбиране", коментира пред "Трибуна Бургас" Томов.

Той смята да обедини всички клубове с името Черноморец и да поведе борба за базата и традициите. Според него цялото общество трябва да застане и да се бори за запазването на най-стария футболен клуб в Бургас. Томов коментира вероятността за създаване на нов тим със същото име по този начин. “Готови сме да направим нов клуб и да започнем от "Б" окръжна. Ние ще се борим докрай. Страхувам се, че нямаме база. Сега в Бургас няма общински стадион. Ако се наложи обаче ще създадем нов клуб и започваме борбата. Няма да оставим емблемата на футбола в Бургас да загине, заради нечии интереси“, добави Тома Томов.

Следващите седмици ще бъдат решителни за бъдещето на клуба. Със сигурност обаче ситуацията е критична и се налагат бързи и решителни действия на всяко ниво.