Бившият президент на "Левски" Томас Лафчис разкри, че Йордан Лечков е искал да заиграе на "Герена" преди преминаването му в ЦСКА през 1991 година.

"След като приключих сделката с Илиан Илиев, отидох в Сливен. Данчо беше в казармата по това време. Разбрахме се, каза ми, че иска да играе в "Левски". Тогавашният ни треньор (б.а. - Васил Методиев-Шпайдела) обаче реши, че Лечков ще ни бави играта. А аз нямах навик да се бъркам в работата на треньорите и уважих решението му. После той отиде в ЦСКА", разкри Томас Лафчис.

"Тогава платих 2 милиона лева за Илиан Илиев, който взехме от втородивизионния Черно море. Сумата беше доста скандално по това време и имаше много коментари. Но привличахме футболисти и без пари, които следяхме дълго как се развиват и виждахме, че има с какво да помогнат на "Левски", добави Лафчис.

Бившият президент на "Левски" гостува в предаването "Нека говорят... с Росен Петров" по btv, където не пропусна за пореден път да коментира недоволството си от управлението на Тодор Батков.

"Левски" не е това, което трябва да бъде. Очакванията към отбора винаги са много по-големи. Дано някое следващо ръководство да може да върне "Левски" там, където му е мястото", коментира Лафчис.

"Не съм стъпвал на "Герена" от мача с Ювентус. Охранителите не ме пуснаха на стадиона, а аз няколко години си плащах за две места във ВИП-а. Охраната обаче ми каза, че не мога да влизам. Много от феновете станаха свидетели на случката и веднага тръгна коментар сред тях. Те също се разочароваха, че не ме пускат да вляза на стадиона. Това беше последният мач, на който отидох на "Герена", коментира с огорчение Лафчис.

"Имало е заплахи към мен. Доста сериозни при това. Например от сорта да ми развият болтовете на гумите на автомобила. Но никой не ми е писал писмо, че трябва да напусна "Левски". Подозирам източниците на заплахите, но това си остава за мен. Някои от тях вече не са на този свят", каза още бившият президент на "Левски".