Треньорът на Верея Александър Томаш коментира след равенството 1:1 срещу Пирин в първия плейофен сблъсък между двата тима от Първа лига. Неговият тим успя да стигне до равенството в последната секунда с гол на Иван Бандаловски.

"Не много добър мач, не знам защо трябваше да има такива нерви. От една страна показва, че и двата отбора искат победата. Чисто футболно нашият отбор стоя една идея по-добре. Но каквото показахме, не бе задоволително. Ако си бяхме вкарали положенията, нещата можеше и сега да се решат", започна Томаш.

"Показа се пиринският дух, влезе и Иван Цветков и се видя какво стана. Трудихме се, но можехме повече," отбеляза наставникът.

"Пирин се опитваха да се пресират, тогава трябва много по-бързо да играеш. Тренираме го цяла година, умеем го, но напрежението, грешни решения, водят до изнервеност," добави той.

"Нашият план бе да задържаме топката и да изнервяме съперника. Тренираме много различни статични ситуации. Радвам се за Бандаловски, казах му на полувремето, че играе под нивото си, и той вкара."

За грозните сцени в края:"За такива сцени допринасят и треньорите, които край страничната линия изразяват несъгласието си. Каквото и да кажа, ще бъде излишно".

"В българското първенство фаворити не може да има, но аз съм убеден, че ако играем както искаме и можем, може да излезем крайни победители. Но няма значение, на мен удоволствие ми носи футболното," завърши Томаш.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига