Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Етър победи крайно трудно и драматично, но напълно заслужено Сливен с 1:0 и запази първото си място в Източната "Б" група. Течеше 84-ата минута, когато след поредното центриране (този път на Христо Господинов) в наказателното поле последва меле, в което капитанът Александър Томаш насочи топката с глава и тя влезе в долния ляв ъгъл на вратата на гостите – 1:0. Голът донесе трите точки в изключително важния мач.

Преди срещата феновете на "виолетовите" направиха шествие от паметника „Майка България” до стадион "Ивайло" в чест на 88-ата годишнина от основаването на ФК Етър. На върха на атаката на домакините в днешната среща започна Георги Какалов, а зад него Христов Господинов, на левия фланг този път бе Диян Димов, а отдясно – Maртин Станкев. Гостите от Сливен обаче така се бяха окопали пред вратата си, че в защитния им вал се разбиваха всички „виолетови” атаки. В 23-ата минута след центриране на Господинов защитникът Макенджиев с глава би до гредата, после остър удар на Анев мина до гредата.

В последните минути на полувремето Етър вдигна темпото и в 40-ата минута след центриране на Анев отляво Макенджиев остана под топката. В следващата атака пък Господинов центрира отляво, но Томаш не успя да засече. Силен удар на Какалов пък срещна тялото на защитник, а след центриране на Димов и удар на Господинов с глава топката рикошира в защитник и излезе в корнер.

Цанко Цветанов още в началото на втората част хвърли всичко „ва банк”, като пусна и Тодор Колев и Идриси. Чак в 51-ата минута Колев отдалеч отправи първия точен удар към вратата на Сливен. В 66-ата минута пък Николай Петров центрира отдясно и ударът на Идриси с глава бе уловен от вратаря. Повечето от атаките обаче бяха разбивани още в зародиш от гостите, които тръгнаха и да бавят играта с полежаване и суетене при смените. Напрежението също оказа влияние на играта и доста бяха неточните пасове. Далечен удар на Анев не затрудни вратаря, а в 81-ата минута Какалов бе намерен пред вратата, но своевременно бе маркирана засада.

Колкото повече мачът отиваше към края си, Етър затягаше възела и в 84-ата минута стигна до скъпоценния гол на Томаш, който хвърли в екстаз трибуните.

Чак след като получиха попадението "войводите" се разбързаха и предприеха няколко остри атаки, парирани от „виолетовата” отбрана. В един неособено качествен мач срещу крайно дефанзивен противник Етър измъкна победата, след която продължава да е едноличен лидер и да крачи с пълна сила към "А" група. Цанко Цветанов и момчетата му вече имат 43 точки и са на 2 пред Любимец, който днес победи с 3:1 Добруджа в Добрич. Третият Нефтохимик пък надделя с 3:1 срещу Несебър и има 40 точки, с 1 пред "Ботев" (Пловдив).

ЕТЪР - СЛИВЕН 1:0
1:0 Александър Томаш (84)

Сътавът на Етър: Цанков, Гайдаров, Макенджиев, Томаш, Йорданов, Анев, Н. Петров, Станкев (49-Т. Колев), Господинов, Димов (46-Идриси), Какалов (87- Кямил)