Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш побесня при смяната на своя футболист Алфа Конте, който бе заменен от Петър Андреев. Играчът на "смърфовете" получи жълт картон и започна да отправя жестове към своя наставник, отправяйки различни реплики, а на страничната линия наставникът отправи гневни реплики и показа, че няма да позволи фриволности и наставленията му трябва да бъдат изпълнявани.

След победа на "смърфовете" треньорът им заяви, че 2:1 е най-малкото, с което „черно-белите“ са победили Локомотив София.

„Много важна победа. 2:1 е най-малкото. Имахме и нашите проблеми. Голът, който ни отбелязаха е чист наш гол. За мен беше много по-важно, че има хора на пейката, които мога да използвам на полувремето. Когато има ротации, като Димитър Илиев. Джовани и Лео Сена, който се наложи да рискувам, а не трябваше, тези хора, днес ни донесоха победата“, сподели Томаш.

„Аз съм от година и половина вече в Локомотив, Митко Илиев осъзнава каква му е ролята в съблекалнята. Той приема решенията като пълен професионалист. Той не е само голям професионалист, а и човек. Футболистите дават максимума от себе си, но когато 7-8 футболисти изиграят 10-12 мача без смяна не е добре. Георги Минчев трябва да излезе от зоната си на комфорт", добави наставникът.

"Днес извадих двама души и те ми донесоха победата. Искам да виждам много от халфовете си, искам да виждам повече от Алфа Конте и Евандро. Когато сме отбор и семейство, може да реагираме. Всички трябва да бъдат отдадени на отбора. Алфа Конте излизаше като световен шампион от терена. Или всички се подчиняваме на треньора, или имаме проблем“, коментира треньорът гневната си реакция при смяната на Конте.

„В паузата няма да правим контрола. Ние сме доста къси. Искам да възстановим футболистите. Следващият мач е срещу Ботев Враца. Трябва да отидем и да спечелим“, завърши Александър Томаш.