„Договорът ми с Локомотив (Горна Оряховица) е за половин година с опция да бъде удължен с още един сезон. Благодаря на босовете на клуба за доверието към мен и моя екип. Хората дойдоха в София да преговаряме, а разговорите приключиха снощи в полунощ”, заяви пред БЛИЦ СПОРТ новият треньор на горнооряховци Александър Томаш.

„В момента Локо е на трето място в „Б” група. Поставената ни цел е да завършим на втората позиция, където в момента е Поморие. Разликата ни с тях е четири точки, а второто място те праща на бараж за влизане в елита. Най-много съм доволен от факта, че взимам със себе си екипа, с който работих в Банско – Косьо Мирчев и Тодор Кючуков.

Много добре знам с какво се захващам, иначе нямаше да приема предложението. Знаете, че аз съм работохолик. Обичам много треньорската професия. Известно ми е и друго – ще ни бъде трудно. Още повече, че официалният ни дебют ще е в Русе на 2 април, когато гостуваме на водача в класирането Дунав. Но нали знаете какво е казал народът: „Който го е страх от мечки, не отива в гората”. Това е самата истина”, добави Томаш.


В петък е неговият неофициален дебют. Тогава на „Лаута” е контролата между двата пловдивското Локо и това от Горна Оряховица.