Етър привлече бившия национален защитник Александър Томаш. По-рано БЛИЦ първи ви информира, че опитният бранител е на преговори с шефовете на тима от Източната "Б" група. Някогашният играч на ЦСКА проведе финални разговори с ръководството на клуба, след което обяви лично, че вече е част от "виолетовите".http://etar1924.com/wp-content/uploads/2011/08/IMG_4646-235x300.jpg

През седмицата Томаш е водил разговори с Ендер Дурмушев, както и по телефона с наставника Георги Тодоров. Интерес към бранителя имаше още от Гърция и от една азиатска страна.

"Радвам се, че се завърнах във Велико Търново. Чувствах го вътрешно, че трябва да направя тази крачка. Моето желание е да помогна, защото все пък съм израснал тук, а никога не съм играл мач за мъжкия отбор на Етър. Доколко ще успея, ще покаже времето. Искам да помогна с опита си, защото градът, клубът, хората, заслужават отбор, който да пълни стадиона. Ще се радвам на едно – стадион "Ивайло" да бъде пълен", бяха първите думи на Александър Томаш след срещата с шефовете.

Още днес 32-годишният бранител направи първа тренировка с Етър, като поясни, че му трябват две седмици, за да навакса напълно с подготовката. Сашо тренира през лятото на малки вратички първо на морето, а после в София, като бе част от отбора на Димитър Бербатов. До края на миналия сезон игра за Берое.