Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш сподели след победата с 2:1 над Черно море в последното домакинство на „смърфовете“ през сезона, че младите футболисти трябва да се развиват, а не само да гледат в Instagram.

„Постигнахме успеха благодарение на футболистите. Всеки мач, в който успяваме е благодарение на футболистите, а когато не ни се получава има един виновник и това съм аз. Влязохме трудно в мача. С течение на времето наложихме верния ритъм. Играхме срещу доста добър отбор с доста добър треньор“, започна наставникът на "смърфовете".

„Сложна ситуация за нас, но взехме максимума. Зарадвахме привърженциите, те го заслужават. Аз съм голям привърженик младите футболисти да играят, но трябва да си го заслужат. Моментът, в който дадеш даром, отиват от едната крайност в другата. Трябва да ги развиваме, не само да гледат в Instagram, да носят обувки като някои играчи и да си мислят, че ще играят като тях“, продължи специалистът.

Томаш коментира и раздялата с Петър Витанов: „Нека ръководството да коментира. Аз съм си казал моето мнение, както на ръководството, така и на футболиста. Пепи е футболист, който е дал много, има качества. Не е моя работа да коментирам.“

„Последен мач, навънка, може би ще дадем време на млади момчета, ще го обсъдя с ръководството. Без значение кой играе, трябва да защитаваме емблемата“, заяви Александър Томаш за последния мач от сезона срещу ЦСКА 1948 в Бистрица.