Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори след равенството 2:2 като гост на Черно море от 13-ия кръг на българското първенство.

„И двата отбора се постараха да се получи мач между първия и втория, докато не се намеси фактор, който не зависи нито от мен, нито от футболистите. Има обективни и субективни фактори. Със субективни фактори не можем да се преборим. Можехме да го сторим, докато имаше числово равенство.

Ние бяхме отборът, който се стараеше да играе повече футбол. Черно море е добър отбор с добър треньор, но докато имаше числово равенство, ние желаехме повече победата. Наистина се получи доста добър мач за неутралния зрител, но за нас треньорите предизвиква нерви. Знам, че ще ме питате, но отсега да кажа, че не искам да коментира съдийството“, каза наставникът минути след края на мача във Варна.

„Имахме три тежки мача – с Лудогорец, ЦСКА и Черно море. Във всеки от тях не променихме нищо. Аз съм горд с футболистите си, защото се опитахме и на моменти седяхме по-добре от опонентите си“, каза той относно последните три срещи на „черно-белите“.

Той призна, че е много трудно да се гостува на „Тича“: „Абсолютно, тук се играе трудно, играл съм тук, познавам Илиан Илиев и Черно море. Това, което направихме ние, показва, че имаме огромен потенциал, но щом отсега започват едни неща, явно сме засегнали нещо".

„За следващия мач 5 човека са аут, няма да коментирам повече“, констатира треньорът.

„Във всеки един мач Локомотив ще се опитва да излиза, да се надиграва, да доминира и да налага нашия стил. Мога да благодаря на футболистите, че днес показаха, че имат ей такива сърца“, завърши Томаш.