Девет млади играчи, които са кадри на школата на Берое попаднаха в групата на представителния тим за двубоя от турнира за Купата на България. Тимът на Александър Томаш гостува утре в Севлиево на местния тим, който се състезава в Северозападната Трета лига. Двубоят е от 16:00 часа на стадион „Раковски“.

Петима от младоците са част от състава на Берое U19, който играе в Елитната група. От началото на сезона доста от талантите провеждат подготовка и тренират с мъжкия тим под ръководството на Александър Томаш. Очакванията са утре някои от тях да вземат участие в двубоя и да запишат първите си минути със зелената фланелка. В групата за мача попадна и последното попълнение Марко Адамович, който получи картотека за двубоите на Берое.

Тимът от Стара Загора излиза срещу Севлиево в среща от 1 кръг на надпреварата. Победителите в този етап се излъчват чрез отстраняване в една среща. При равенство в редовното време, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство и след края на продълженията, се изпълняват дузпи.

Според жребия Берое трябваше да се изправи срещу победителя от зона „Север“. Квалификациите в зоната започнаха след жребия за I кръг от надпреварата и Берое нямаше яснота за своя противник. В зона „Североизток“ нямаше желаещи отбори за квалификациите от областта и така победителят от „Север“ бъ определен единствено от зона „Северозапад“. Там Спартак (Плевен) победи Вихър (Гулянци) с 8:0, а Чавдар (Троян) се наложи над Априлци 2001 след изпълнение на дузпи. В междуобластните квалификации Севлиево победи Чавдар с 4:1 и се класира за финала в зона „Север“. Другият финалист бе определен в двубой между Спартак (Плевен) и Кариана (Ерден). Срещата завърши 2:2, а плевенчани победиха с 5:4 при дузпите.

В решаващия мач, който се игра преди 5 дни Севлиево се наложи над Спартак (Плевен) с 3:2.

Групата на Берое: 
Михаил Михайлов, Богомил Цинцарски, Антон Карачанаков, Борислав Цонев, Валентин Иванов, Веселин Пенев, Денислав Станчев, Драгош Фиртулеску, Емин Ахмед, Иван Иванов, Камен Хаджиев, Костадин Пеев, Марко Адамович, Надим Ангелов, Никола Гавов, Павел Виданов, Пламен Тенев и Серджиу Негрут.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ

19 септември 2017 г. (вторник), 16:00 часа
Несебър - ЦСКА Диема Спорт
Нефтохимик - Царско село 
Севлиево - Берое 
Сокол (Марково) - Дунав (Русе)      
Вихрен (Сандански) - Септември (София) 

19 септември 2017 г. (вторник), 19:00 часа
Ботев (Гълъбово) - Левски Диема Спорт
* Мачът ще се играе на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора

20 септември 2017 г. (сряда), 16:00 часа
Черноморец (Балчик) - Славия 
Монтана - Черно море 
Ботев (Враца) - Пирин (Благоевград)
Локомотив (София) - Верея 
Струмска слава (Радомир) - Созопол
Поморие - Етър 

20 септември 2017 г. (сряда), 19:00 часа
Литекс - Витоша (Бистрица) Диема Спорт

21 септември 2017 г. (четвъртък), 16:00 часа
Оборище (Панагюрище) - Лудогорец 

21 септември 2017 г. (четвъртък), 17:30 часа
Марица (Пловдив) - Локомотив (Пловдив)           
* Мачът ще се играе на стадион "Локомотив" в парк "Лаута"

21 септември 2017 г. (четвъртък), 20:00 часа
Локомотив (Горна Оряховица) - Ботев (Пловдив) Диема Спорт

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма