През 2006 година “Левски” прави фурор в Лига Европа, която тогава още носи името Купа на УЕФА. “Сините” преодоляват груповата фаза, след като бият в София Динамо (Букурещ) и Олимпик Марсилия.

На 1/16-финалите “Левски” преодолява отпадналия от шампионската лига Артмедия и в следващия кръг се изправя срещу италианския Удинезе. Първата среща в Удине завърши при нулево реми.

На днешната дата преди 7 години пред над 25 000 души на стадион “Васил Левски” двата тима излизат да изиграят реванша, който да определи кой ще се класира на четвъртфиналите. Фернандо Тисоне открива резултата в 22-ата минута и смълчва за кратко верните “сини” фенове. Второто полувреме обаче всичко е на страната на “Левски”,а футболистите на спират с атаките.

В 51-ата минута Даниел Боримиров се възползва от зле изчистена топка и прострелва Морган де Санктис за 1:1. този резултата обаче класира напред Удинезе. Затова и атаките към фратата на “фриуланите” не спират.

В 63-ата минута Йовов пуска на Лусио Вагнер на левия фланг. Бразилецът центрира топката право на главата на Игор Томашич, който праща топката в мрежата на Де Санктис за 2:1. При този резултат завършва срещата, а “сините” отпадат в следващата фаза от германския Шалке 04.