Бившият собственик на Берое Николай Банев е бил много близо да купи ЦСКА, научи БЛИЦ от достоверен източник. През седмицата председателят на Надзорния съвет на шампионите Александър Томов се обадил на Банев с молбата да му продаде клуба, за да го избави най-после от неговата издръжка. Бизнесменът, от когото бяха пропищели феновете в Стара Загора, първоначално бил пленен от идеята да притежава най-титулувания български клуб заради запазената марка ЦСКА.

Впоследствие обаче негови близки го разубедили от идеята да сключи сделка с Александър Томов. “Наистина е престиж да притежаваш ЦСКА. Понякога обаче трябва да се бъркаш надълбоко и да даваш много пари. А и напрежението в Борисовата градина не е нормално”, посъветвали Банев.

“Въобще не е вярно, че има няколко купувачи за ЦСКА. Томов продължава да удря на камък с продажбата на клуба. Въпреки че постоянно отрича, че акциите не са в него, това не е вярно. Томов има акции в една от офшорните фирми, които притежават шампионите. Затова имено той се е заел със сделката, а не Митал”, разкриха пред БЛИЦ източници близки до шампионите./БЛИЦ