Изпълнителният директор в оставка на ЦСКА - Александър Тодоров, заяви, че Александър Томов няма намерение повече да се занимава с клуба. Така той коментира твърдението, че именно бившият главен акционер стои зад поява на мистериозния турчин с английски паспорт Дениз Кизилоз. Тодоров обясни и какъв точно е случаят с новия "спасител" на "армейците". По-рано днес БЛИЦ ви информира, че се очаква адвокати на Кизилоз да пристигнат в столицата, за да се задейства процедура по прехвърляне на сериозен дял от акциите на 31-кратния шампион на България.

"Държа да отбележа, че Александър Томов няма нищо общо с това. Той няма намерение повече да се занимава с ЦСКА. И той е уморен и омерзен", каза Тодоров.

"Миналата седмица се свърза с мен човек с английски паспорт от турски произход, който беше провокиран от финансова групировка. Той е нейното лице и дойде с ясни предложения. В събота имаше разговор с Ивайло Манджуков, след което в понеделник те продължиха. Започна да се подготвя договор, в който бе написано, че ще се подпише само срещу превод на сума от 640 хиляди евро. Тя е необходима за най-спешните разплащания и в нея влизат погасяване на дълг към НАП и други три лица. Това са като забележки от Лицензионната комисия. И само тогава щеше да има прехвърляне на акции.

Аз смятам, че тази сума не е малка, за да иска някой да я даде и да не продължи издържането на отбора. Вчера получих електронно писмо от Дениз, в което ми потвърждава, че освен тази сума, е готов още другата седмица да преведе 2 милиона евро. А за новия сезон да се подпише договор с генерален спонсор, подготвена вече фирма, и клубът да продължи своя път по начина и модела, който върви сега. А именно - съществуване на ПФК ЦСКА по нашия модел и намаляване на задълженията, които има. Разбира се с участие в "А" група. За мен това е единственият правилен и най-чист модел. Всичко останало, съжалявам, но не смятам, че има как да проработи. Нека мине утрешният ден. Да видим какво ще предложат мажоритарните акционери като решения, може да са размислили, защото обстановката е доста динамична. Всичко се променя почти с часове. Знам някои базови неща, но те ще разкрият на разговора с феновете. Утре може концепцията да е променена. Най-редно е те да обяснят", разясни Сашо Тодоров.

"Не знам обаче защо Дениз е дошъл точно сега. Единственото, което ми каза, е, че сега е разбрал. Има ентусиазъм и възможности за акумулиране на средства. Това е най-важното. Малко са хората с възможности. Той гарантира, че още следващата седмица може да преведе два милиона. Но дори той да дойде, аз мога само да консултирам, да помагам, защото всичко ми е минало през ръцете. Жалко е, че го нямаше миналата година, когато имахме нужда от такъв човек. Познавам хората във финансовата структура, които стоят зад него",  завърши шефът в оставка по темата.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015