Треньорският щаб на ЦСКА е бил предупреден от ръководството на клуба, че Райс Мболи твърдо няма да остане в отбора. Лично Александър Томов е заявил, че алжирецът ще бъде продаден и никой не бива да го включва в плановете на следващия сезон. “Червените” търсят упорито негов заместник, но до момента удрят на камък.
 
Само в рамките на последните дни в Борисовата градина са пристигнали три конкретни оферти за вратаря, който се представи блестящо на Мондиала в Бразилия. Мболи бе на висота и в осминафинала с Германия, загубен с 1:2 от Алжир след продължения.
 
От “Армията” обаче засега не искат да назоват имената на клубовете, изявили готовност да купят Райс. Интерес към него проявяват Марсилия, Мерсин, Истанбул ББ, Бурса и други, но не е известно дали точно те са се свързали официално тези дни с ЦСКА.

Последното, което научи БЛИЦ, е че германски и английски клуб се е включил в битката за подписа на Райс.
 
Припомня, че въпреки отличните изяви на Мболи на световното първенство, ЦСКА ще прибере само 300 000 евро от трансфера. Причината се крие в освобождаващата клауза, заложена в договора на стража с “червените”, за което нашата агенция вече информира своите читатели. 
 
Мболи има договор с ЦСКА за още един сезон. В момента той е във ваканция до 9 юли. След това Райс трябва да се завърне в България, ако дотогава не бъде осъществен трансферът му.
 
“Цената на Мболи е ясна и ние не можем да направим нищо. Оттук насетне топката е в неговите крака, казано на футболен език. Райс сам ще си избере отбор. Ясно е кого ще предпочете – този, който му даде по-висока заплата”, коментираха пред БЛИЦ от стадион “Българска армия”.