С решението на КФН ние ще предложим акции по първоначална цена от 3 лева. Ще продължи линията ЦСКА да се превърне в клуб на феновете. Средствата от продажба на акции ще отидат само за нуждите на клуба. За първи път в България и в цяла източна Европа се прави такова нещо”, заяви Александър Томов по време на пресконференцията днес.

“Акциите могат да бъдат придобити след 19 март. Минималният пакет е 30 лева, или 10 акции на ЦСКА. Тук в клуба ще бъдат връчвани самите акции. Ние вярваме, че феновете на ЦСКА ще застанат зад нас в такъв важен момент. Съгласно българския закон това означава различна форма на управление. Например - включване на фенове при вземане на решения. Владимир Рупов от днес ще трябва да дава разяснения на всички акционери в страната. Искам да благодаря на всички за извършената колосална работа. Най-тежко бе да стигнем дотук. Но при една успешна емисия клубът ще има доста светло бъдеще“, добави Томов.

„ Акциите са в свободна продажба. Ние очакваме нашите фенове да си закупят. Всеки, който обича клуба, ще може да покаже това. Ние очакваме няколко десетки хиляди фенове да си закупят акции, но това ще бъде публично оповестено. Правата и задълженията на всички акционери са описани в закона. Те ще могат да участва в Общото събрание.

Ние целим да обединим нашите фенове. Затова не се различаваме по методи на от Арсенал, например. Публичната отчетност е много важна и ще трябва да се отчитаме постоянно. Това е абсолютна прозрачност. Тази отчетност ще бъде в публичен регистър. Инвестиционният посредник няма да вземе нищо. Акциите ще бъдат на пазара. Реалната оценка на акциите бе 5 лева, но ние я свалихме“, уточни Томов.

„ Имаме вариант за голям чужд инвеститор, имаме и български инвеститор. Не мога да кажа имена обаче. На 1 юни 2008 година можеше да подпишем с голям производител на коли, но на 2 юни ни отнеха лиценза с лъжа. Припомням ви това, защото е важно! “.

“Аз имам акции като физическо лице - около 198 000. Закупени са по надлежния ред. Аз съм такъв, защото дружество контролирано от мен взе главният пакет от акциите“, обясни Томов.

“Ако се продадат 1 милион и 400 000 акции, ще е успешна емисията. Ние очакваме феновете ни с пари да станат сериозни съсобственици. Твърдя, че всичко е направено много професионално.

„Една част от хората ще купуват акции с търговска цел. Повечето обаче ще бъдат фенове. При успех ценната им ще се повишава.“
„Има 37 акционери, най-различни хора. Те показаха доверие в много тежък момент. Пример мога да дам с Валентин Илиев, Емил Данчев, един много сериозен производител на килими настилки и друг на строителни плоскости. “

„Питате ме за лиценза? Спокойно! Още една немалка сума ни остава, за да вземем лиценз. Ние ще заведем дело срещу „ТИТАН“.
“Ние заварихме няколкостотин души, които имаха да взимат пари. Заварихме умишлено неплащане. Срещу някои хора ще заведем контрадела. Тежко е, но ние искаме да платим всичко по закон. Ще се справим”, оптимистично завърши Томов.
Article.jpg