"Прокуратурата прикрива 17 документа и не ги прилага", защити се Александър Томов след искането й той да бъде пратен за 10 години в затвора.

Босът на ЦСКА, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от металургичния комбинат "Кремиковци". Освен десетте години затвор Прокуратурата поиска и конфискация на цялото имущество на четиримата.

"Убеден съм, че това дело ще завърши със стратегически успех за нас. Ясно е, че обвинението е антиконституционно. Ако имаше някакво обвинение още Митал щеше да ни обвини. Умишлено нито един от индийските колеги, които са подписвали тези документи не са поканени като свидетели, а те са десетки души. Второто нещо е, че по никакъв начин няма увреждане на ЦСКА и на "Кремиковци". Това са не само законни и правомерни сделки, което се доказва в делото, но това са били и сделки в интерес на дружеството. Най-голямото доказателство е, че имаме окончателни решения на Софийския апелативен съд и ВКС за състоянието на "Кремиковци" в периода до 2007 година, когато ние сме били отговорни за дружеството. Там нещата са безспорни, т.е. нищо ново отпреди 7 години. Преди 7 години е имало поръчка някой да бъде нарочен за фалита на "Кремиковци" и те са избрали нас. Сега Прокуратурата внесе същите неща от пролетта на 2008-а. Фактите са едни и същи, но те твърдят, че това е присвояване, а ние, че са търговски сделки. Те въртят, за да се протака, защото колкото повече се отдалечава във времето, толкова повече се забравят нещата. Изгонването на Митал доведе до срив и тези, които искаха "Кремиковци", се опариха, защото не беше лъжица за тяхната уста", коментира Томов.

Той призова Прокаратурата да привика на разпит и собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, който да каже как издържа разградчани с пари от други негови фирми.

Томов подчерта, че атаката успоредно с ЦСКА е била, за да се вдигне повече шум и да се отклони вниманието. "Фактите са безспорни, но сме в ръцете на съда. Нямам съмнение за нашата невинност. Ние в много от решенията нямаме нищо общо, защото те са колективни. Действали сме по волята на нашия частен собственик. Прокуратурата прикрива 17 документа и не ги прилага. Един от тези документи е, че е изпълнение на разрешен договор от държавата за продажбата на ЦСКА, но те от тези пет сделки вадят две за плащания, в които няма индийци, а сме само ние и прилагат тях. Ясно е, че става дума за избирателно дело. На искането на 9 години Апелативният съд ги отмени. Не вярвам, че това ще доведе до нещо. Прокуратурата не променя нищо, а само хората и това е проблемът", коментира още Томов пред съдебната зала.

Присъдата на боса на ЦСКА ще бъде обявена утре в 13:00 часа.