Силният човек в ЦСКА Александър Томов заяви, че клубът е спасен от фалит. Той вярва, че тимът ще се справи с предстоящите трудни месеци и ще тръгне нагоре.

"Мога вече да кажа, че ЦСКА е спасен от фалит. Затова продължаваме напред. Предстоят ни няколко трудни месеца, но вярвам, че ще се справим. Вече сме платили или разсрочили близо два милиона лева", заяви Томов в Актуално студио "Дерби".

Той коментира писмото на предишните собственици от "Титан", в което се казва, че "Лира Инвестмънт" дължи им дължи пари. Димитър Борисов и Иво Иванов поставиха срок от 7 дни, след което договорът ще бъде развален и "Титан" отново ще притежава ЦСКА.

""Титан" да се завърне в ЦСКА? Пълен абсурд! Не ми се слушат глупостите на някои хора. "Титан" дължат пари и ние ще ги съдим", отсече Томов.

"Когато дойдохме клубът имаше няколко футболисти и дългове от 35 млн. лева. Сега ЦСКА е спасен – имаме достатъчно добри играчи и вече сериозни амбиции. Вижте Лудогорец например. Отбор, който направи много през последните години. Смятам, че "Ботев", "Левски" и ЦСКА също ще се борят за титлата с тях. Не сме се разбрали с „Титан“ още по доста въпроси. Никой не е оставил клуба в такъв вид – с продадени играчи на „черно“ и дългове. Предстоят ни много тежки 2,5 месеца. До момента, вместо да развиваме отбора, плащаме стари задължения. Вече 2 млн. лева изплатихме. Оптимист съм обаче, на прав път сме. Благодаря на футболистите, треньорите и феновете.

До края на годината трябва да изчистим всички дължими суми на хората, които работят в клуба, и на футболистите, на които преценим. Защото има и играчи, чийто договори не са изгодни за клуба.

Доста известни футболисти са си купили акции, но не искам да споменавам имена.

„Титан“ иска да ни изнуди по някакъв начин – да върнем имотите им, а те да не върнат парите, които дължат на клуба. Юристите ни ще свършат работата. Тяхната игра е некоректна, както и в последните 4 години. Нямам притеснения. Хора, които са довели до умишлен фалит клуба, се правят на съд. Всички дългове са се трупали на ЦСКА, във фирмата „ЦСКА Финанс“, а приходите са отивали някъде другаде. Астън Вила ни превеждат пари за Сашо Тонев, но те не ни ги превеждат на нас. С Лех Познан също (пари от продажбата на Сашко Тонев в английския тим). Искаха да направят един грабеж, да заблудят, че „ЦСКА Финанс“ е ЦСКА. Пак ви казвам, ако им върнем имотите, те могат да ни дадат нови 4 млн. дългове. Вече имаме дългове от 9 млн., а те искат да ги направят 15 млн. По наша информация в началото на годината сме имали приходи от 5,6 млн. лева, от разпродажбата на играчи. Ама разходи в такъв размер няма.

Днес имах среща с хора от НАП. Имаме ясен план как да върнем тези 7 млн. на държавата, които се дължат от предишните собственици

„Титан“ три години не са плащали данъци, нищо не са плащали. В този труден момент те ни взимат 300 000 от Познан. Даже 380 000. Днес ни рекетират. Те така работят, но от мен не очаквайте подобно поведение", каза Томов.

Той коментира и преговорите за нов стадион. "Преговорите с IFS за нов стадион продължават. Само че нещата са малко сложни. Германско-американският консорциум иска ЦСКА да играе десет години на новия стадион, който ще бъде национален. На него евентуално ще играе националният отбор и Славия, тъй като фирмата държи да има два клубни тима.

Те ни поставиха и още едно условие - да вземат марката "ЦСКА". Това означава, че ние десет години ще трябва да играем на този стадион, а на нашия само да тренираме и да играят юношите. Преговорите продължават. Ние ще подкрепим новия проект, но ще поставим някои условия. Примерно - да играем мачовете от Европа там и за купата на България. Смятам, че това е разумно решение", добави силният човек на "Армията".