Силният човек в ЦСКА Александър Томов отново говори за престъпни схеми, източвали клуба по времето на "Титан". Председателят на Надзорния съвет на "армейците" обвини специалиста по международно право Георги Градев, че съди клуба за 320 000 евро. Агентът разкри преди дни, че "червените" са платили 80 000 евро на румънски мениджър, който е посредничил при трансфера на Серджиу Буш на "Българска армия". Градев също така извади документ, който показва, че Томов е виновен за вземането на лиценза на клуба през 2008 г.

"В тези пропагандни неща не само няма истина, има елементарна пропаганда, и то от най-долен тип. Целта е, понеже вървят дела, подписани от бившите собственици, съгласно които частни лица, включително този, на когото давате дума (б.р. - Градев), трябва да получат по едното дело 320 000 евро. Има няколко футболисти, които са привличани, а не са играли дори един мач. Играч без записан мач претендира за 600 000 евро, например. Други пък са с 2 или 5 мача, и претендират за по половин милион. Ние не искаме да плащаме нещо, което е изсмукано от въздуха, за да влязат на лицето Градев и още няколко души милиони левове. В единия случай е буквално скандално - за нещо, което ние питаме каква е практическата работа и те не могат да отговорят", започна Томов при гостуването си в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Ръководство на ЦСКА не можем да търпим това нещо и както пред ФИФА, така и тук в България пред главния прокурор, ние твърдим, че това са целенасочено направени сделки на гърба на ЦСКА и днешното ЦСКА трябва да плати 2,6 милиона евро, ако това нещо се признае", коментира шефът на "армейците".

"В момента вървят 13-15 дела, това са последните дела от общо 151 дела, които наследихме от предишните собственици. Има фалшиви документи, което вече беше установено. Такива хора трябва да престанем да им даваме думата и прокуратурата да се занимава с тях", продължи Томов с атаката към Георги Градев и "Титаните" Димитър Борисов и Иво Иванов.

"ЦСКА върви по верен път. Първи сме в класирането. ЦСКА разрешава успешно своите финансови въпроси и всичко останало е битка за пари. Но наистина не смятаме да плащаме неща, които са правени по престъпен начин. Битката продължава, не сме прокурори, но смятаме, че ЦСКА не трябва да плаща тези пари", завърши Александър Томов.